Mješoviti zbor

TENORI: Anton Raff, Tvrtko Kralik, Josip Grizbaher
BASOVI: Berislav Kopić, Stjepan Leninger, Ivan Lovrić, Tomislav Mrkonjić, Željko Krivić, Franjo Ivica Janc
SOPRANI: Jasminka Dragun, Julijana Grgić, s. Bernardina Ivušić, Sonja Ištoković, Vesna Marušić, Jasna Mrkonjić, Vesna Ovničević, Ivana Lauš, Blaženka Schmidt, Vedrana Raff, Vesna Rimac, Suzana Grizbaher
ALTI: Vesna Batinić, Marija Budalić, Bernarda Lovrić, Mirjana Kralj, Elizabeta Gregić, Andrijana Sili, Maja Ujvari-Čeh, Maja Starčević
DIRIGENT: Maestro Filip Pavišić
ORGULJE: Tomislav Peran

Raspon godina pjevača kreće se od tridesetih do sedamdesetih, a u zboru imamo i bračnih parova. Mješovitim zborom sigurnom rukom ravna dirigent maestro Filip Pavišić, a na orguljama nas prati Tomislav Peran.

Pjevačke probe održavaju se ponedjeljkom i petkom, a svake nedjelje pjevamo na svetoj misi u devet sati. U svojim svakodnevnim zanimanjima, na svojim radnim mjestima, mi smo liječnici, medicinske sestre, inženjeri kemije, elektrotehnike, prehrambene tehnologije, građevine, ekonomisti, pravnici, administratori, profesori, domaćice, umirovljenici, a ponedjeljkom i petkom od pola 8 do 9 i nedjeljom od 9 do 10, mi smo samo soprani, alti, tenori i basi, i imamo samo jedan zajednički cilj: svojim glasom i pjesmom moliti i davati hvalu Bogu. Gotovo cijeli zbor svake je nedjelje na svetoj pričesti.

Zbor sudjeluje u svim vjerničkim događanjima župe, dekanata i nadbiskupije, pa smo tako pjevali na misi koju je služio blagopokojni papa, Sluga Božji Ivan Pavao II. za svog posjeta Osijeku, također smo s radošću pjevali na proglašenju Đakovačko-osječke nadbiskupije i na mnogim drugim vjerskim slavljima.  Redoviti smo sudionici Smotri pjevačkih zborova nadbiskupije.

Posebno njegujemo hrvatsku liturgijsku baštinu, izvodeći višeglasne mise i skladbe hrvatskih skladatelja, ali ne zaboravljajući hrvatsku  pučku baštinu, te na svakoj misi uključujemo i poneku pučku pjesmu kako bi se cijela crkva mogla uključiti u pjevanje.

Razumijevanjem i podrškom našeg župnika koji nam se rado i često pridruži na probi, u  posljednje smo vrijeme svoje druženje obogatili mnogim zajedničkim putovanjima  po Hrvatskoj i europskim zemljama. Župnik nam je otvorio vrata svog srca, svog doma i pastoralnog centra za naša česta i brojna druženja. Zajedno proslavljamo krštenja, pričesti, krizme, docenture, magisterije, a zajedno dijelimo i tugu u trenutcima gubitka naših najmilijih.

Župa info

Crkvena 34, 31000 Osijek, Hrvatska
T:  031-503-222
F:  031-503-222
E:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
W:  www.imemarijino.hr

Radno vrijeme župnog ureda

ponedjeljkom 17 – 18 sati
utorak – petak 9 – 11 sati, 17 – 18 sati
subotom 9 – 11 sati

Raspored sv. misa

Radnim danom
8.00 i 18.30

subotom
8.00

NEDJELJOM i svetkovinom:
7.00, 9.00, 11.00, 18.30